Начин на приготвяне
Каймата се омесва със ситно нарязания лук, 3 яйца, черният пипер, чубрица и галетата. Престоява 30 минути да поема аромата на подправките.
Другите 3 яйца се сваряват и нарязват на дребни кубчета заедно с краставичките и половината кашкавал и се объркват с каймата.
Каймата се разстила в добре намазнена кексова тава с леко притискане, за да заеме формата на самата тава.
Пече се на 200 градуса, като по средата на печенето, ако каймата е пуснала вода, се излива внимателно. Пече се до зачервяване.
Обръща се в кръгла тавичка, поръсваме с настърган кашкавал и връщаме соления кекс във фурната докато се зачерви и кашкавалът.
Кексът от кайма и яйца е готов.
С кайма препоръчваме да опитате също нашите рула с кайма, този вкусен адана кебап или класическото руло Стефани.
Коментари
Стана бързо,лесно и вкусно.