Начин на приготвяне
Омесваме каймата с 2 яйца, галетата и всички подправки. Покриваме я с домакинско фолио и оставяме да си поема от ароматите поне 2-3 часа.
Сваряваме другите яйца, обелваме ги и нарязваме на дълги парчета. Краставичките нарязваме на малки кубчета. Взимаме формата за кекс и я намазваме с олио и леко поръсваме със галета.
С половината кайма покриваме дъното и притискаме добре, след което редим нарязаните яйца, кисели краставички, топено сирене и кашкавал на дребни кубчета.
Другата част от каймата разстиламе отгоре и пак притискаме добре. Поръсваме с малко галета и печем на 180-200 градуса.
Когато се запече го вадим и обръщаме в тава. Посипваме соления кекс обилно с настърган кашкавал и връщаме само да се зачерви леко кашкавалът.
Добър апетит!
Вкусният кекс от кайма е готов.
Коментари
В кексова форма съм приготвяла мозайка от кайма може би преди 10 години, даже и по-рано, когато съм се учила и експериментирала. Така, че всичко вкусно и красиво си заслужава да се сподели! винаги може да се научи нещо ново и да се обогатим! Не винаги всичко предложено ти допада, така че може да се замени по свой вкус и след това да се сподели!
Май вече в нея правим всичко друго,но не и кекс :)