Малки курабийки с грис

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Малки курабийки с грис
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Добрата новина за всички любители на малките курабии с грис е, че днес взехме с колегите единодушно решение от тях да не се дебелее"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • маргарин - 70 г
  • грис - ½ ч.ч.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 ч.л.
  • захар - 1 к.ч. кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, гриса, пудрата захар, бакпулвера и ванилията размесваме добре в дълбок съд. Правим кладенче и изсипваме едно цяло яйце и един белтък, киселото мляко и маргарина.

Замесваме средно меко нелепнещо тесто, което разточваме на кора с дебелина 3-4 мм. С помощта на малки формички изрязваме сладките.

Редим ги в тава, постлана с хартия за печене. Разбъркваме останалия жълтък с олиото и прясното мляко и мажем сладките, поръсваме ги с кристална захар.

Печем в предварително загрята фурна на 160-170 градуса за 10-15 минути. В затворен съд може да ги съхраните за 1 седмица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Тези курабийки са много вкусни, направо разкош.
06.04.2016 21:23