Коледни курабийки с грис

Коледни курабийки с грис
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Носи се ароматът на коледните курабийки с грис из цялата къща"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 125 г
  • пудра захар - 100 г
  • олио - 125 мл
  • конфитюр - 1 с.л.
  • кисело мляко - 125 г
  • кора от лимон - 1 бр.
  • грис - 450 г пшеничен
  • брашно - около 100 г
  • бакпулвер - 10 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези напукани сладки в голяма купа се чукват яйцата. Добавят се двата вида захар и олиото.

Добавят се конфитюрът и киселото мляко. Разбърква се добре с телена бъркалка.

В купата се настъргва кората на лимона.

Постепенно се добавя гриса и се разбърква. Добавя се бакпулверът и щипка сол.

Слага се брашно до получаване на желаната гъстота на тестото. Оставя се да почине в хладилника за час.

Подготвя се тава с хартия за печене. От тестото се оформят топченца с ръце, като се гребва с лъжица от сместа.

Нареждат се вкусни курабийки в тавата.

Пекат се в предварително загрята фурна на 200 °C за 10-15 минути.

Носи се ароматът на коледните курабийки с грис.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: