Начин на приготвяне
За тези напукани сладки в голяма купа се чукват яйцата. Добавят се двата вида захар и олиото.
Добавят се конфитюрът и киселото мляко. Разбърква се добре с телена бъркалка.
В купата се настъргва кората на лимона.
Постепенно се добавя гриса и се разбърква. Добавя се бакпулверът и щипка сол.
Слага се брашно до получаване на желаната гъстота на тестото. Оставя се да почине в хладилника за час.
Подготвя се тава с хартия за печене. От тестото се оформят топченца с ръце, като се гребва с лъжица от сместа.
Нареждат се вкусни курабийки в тавата.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 °C за 10-15 минути.
Носи се ароматът на коледните курабийки с грис.