Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с кайма и бекон

Пица с кайма и бекон

ДаниелаДаниела
Новак
6111431
Пица с кайма и бекон
Снимка: Даниела
1 / 5
06/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • мая - 1 кубче
  • зехтин - 4 с.л.
  • вода - 120 мл хладка
  • сол
  • кайма - 200 г
  • бекон - 60 г
  • доматен сос - 500 г от консерва
  • грах - 60 г
  • пармезан - 150 г
  • рукола - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дозата за тестото е за една голяма пица. Замесват се продуктите и се оставя да втаса 1 час.

Приготвяме доматения сос с каймата. Запържваме чесъна в зехтин, прибавяме каймата, трябва да стане на гранули.

Прибавяме граха, ригана и оставяме да къкри на тих огън 10 минути, за да се сгъсти. В намазнена тавичка разстиламе тестото и го бодем с вилица.

Разстиламе доматения сос и върху него нареждаме бекона нарязан на филии. Редим бекон, парче кашкавал и така докато покрием цялата пица.

Отгоре редим хаотично руколата и поръсваме обилно с настърган кашкавал. Печем на 180 градуса за 30 минути. Тестото става много хрупкаво и на другия ден е без промяна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: