Руски питки Оладьи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Руски питки Оладьи2 / 2
17/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20-25 бр.
"Обещаваме да почерпим една закуска онзи, който познае на какво българско ястие приличат тези руски питки Оладьи"

Необходими Продукти

  • брашно - 1/2 кг
  • прясно мляко - 500 мл
  • мая - 25 г
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче, може и ванилена захар
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и 1 ч.л. захар със затопленото прясно мляко. Разбъркайте постепенно с брашното и другата чаша мляко. Оставете сместа да престои на топло за половин-един час.

След това разбъркайте до еднородна смес със яйцата, захарта, ванилията, олиото и солта. Отново оставете за около 40 минути на топло да втаса. Загрейте мазнина в тиган - повечко, за да не загарят руските питки. Пригответе си чаша със студена вода.

С помощта на лъжица, топната предварително във водата, гребвате от тестото и пускате в мазнината да се изпържат равномерно от двете страни. Лъжицата се топва всеки път във водата. Поднесете Оладьите със солена или сладка гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка: