Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Лучени руски питки

Лучени руски питки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Лучени руски питки1 / 2
03/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 600 г
  • мая - 30 г (суха)
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • вода - 350 мл
  • за плънката
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - ½ ч.л.
  • маково семе - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • за намазване
  • яйца - 1 бр. (само жълтък)
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в половин чаша вода. Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипва се солта, маята и маслото. Останалата вода се добавя постепенно и се замесва гладко тесто.

Покрива се и се оставя да втаса. Готовото тесто се разделя на 16 топки, които се разточват. Нареждат се в намазана с мазнина тава, покриват се и се изчакват да втасат.

В средата на всяка от питките се прави вдлъбнатина и в нея се слага плънка, приготвена от запечени макови семена, олио и поръсени със захар лучени кръгчета.

Поръсва се със сол и черен пипер и питките се намазват с разбит във вода жълтък. Пекат се в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня
Ваня
Няма как маята да е 30 г (суха). Ако е такава, 7 г е достатъчна. Ако е 30 г, значи е прясна.
29.01.2016 00:12