Начин на приготвяне
От каймата правя кюфтенца, овалвам ги в брашно и пускам в тенджера с вряща подсолена вода. След 15-20 минути изваждам кюфтенцата и прецеждам бульона.
В купа до хомогенна смес разбърквам яйцата с щипка сол, киселото мляко, оцета и брашното.
Към прецедения бульон добавям олиото и вода, ако е необходимо. Течността трябва да е около 1.2-1.3 литра общо, слагам на котлона.
Още докато не е завряла течността слагам яйчено-млечната смес и бъркам докато се свари с бъркалка, за да няма бучки, важното е да не завира сосът.
Добавям сол на вкус. Връщам кюфтенцата при соса и сервирам. Може да се поръси с прясно смлян черен пипер, който обича.