Начин на приготвяне
Измийте и настържете тиквичките. Оставете ги в гевгир да се отцедят за 15 минути.
В купа сложете каймата, чукнете яйцата, прибавете киселото мляко, содата и всички подправки. Накълцайте чесъна на много ситно, отцедете тиквичките, като леко ги натискате с ръка.
Добавете чесъна, брашното, галетата и тиквичките към каймата и разбъркайте всичко, най-добре с ръка. Оставете в хладилник за 30 минути.
Загрейте олиото и с помощта на мокра лъжица или малък черпак, гребвайте от сместа и пускайте в мазнината, като леко им придавайте овална форма.
Намалете котлона на средна температура и пържете до златисто-кафяво от двете страни.
Обръщайте, когато прецените че от едната страна са изпържени, по този начин шницелите ще са по-стегнати, иначе рискувате да ги обърнете по рано и да ви се разкашкат.
Отцедете върху домакинска хартия и поднесете с млечно-чеснов сос.
Апетитните шницели с кайма и тиквички са готови.
Коментари