Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Апетитни шницели с кайма и тиквички

Апетитни шницели с кайма и тиквички

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Апетитни шницели с кайма и тиквички
Снимка: Сия Рибагина
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Невероятна комбинация от кайма и тиквички, обединена във вкусен шницел...Поднесете с млечно-чеснов сос и се насладете на страхотния вкус"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • тиквички - 2 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и настържете тиквичките. Оставете ги в гевгир да се отцедят за 15 минути.

В купа сложете каймата, чукнете яйцата, прибавете киселото мляко, содата и всички подправки. Накълцайте чесъна на много ситно, отцедете тиквичките, като леко ги натискате с ръка.

Добавете чесъна, брашното, галетата и тиквичките към каймата и разбъркайте всичко, най-добре с ръка. Оставете в хладилник за 30 минути.

Загрейте олиото и с помощта на мокра лъжица или малък черпак, гребвайте от сместа и пускайте в мазнината, като леко им придавайте овална форма.

Намалете котлона на средна температура и пържете до златисто-кафяво от двете страни.

Обръщайте, когато прецените че от едната страна са изпържени, по този начин шницелите ще са по-стегнати, иначе рискувате да ги обърнете по рано и да ви се разкашкат.

Отцедете върху домакинска хартия и поднесете с млечно-чеснов сос.

Апетитните шницели с кайма и тиквички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Калинов
Калинов
Пробвах я днес рецептата и не останах очарован особено,но времето в фризера трябва да е повечко че наистина ако не се уцели момента на обръщане стават на каша,вместо кайма аз бих добавил няколко вида сирена и би ми допаднало повече
01.07.2016 21:22
1
1
ne6
ne6
За да не се разкашкат се слагат във фризера за 15-20 мин.
13.04.2016 18:47
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ммм...направо няма какво да кажа!Страхотни са!Сочни и вкусни
08.04.2016 19:38
1
1