Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Фламбирано суфле от пресни праскови

Фламбирано суфле от пресни праскови

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Фламбирано суфле от пресни праскови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • праскови - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • ром - 1 в.ч.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • спирт - 1 ч.л.
  • масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От жълтъка, брашното, солта, 1 ч.л. захар и половината от рома приготвяме гъсто тесто, към което внимателно прибавяме разбития на сняг белтък.

Обелваме и разделяме на половинки прасковите, слагаме ги в намазан с масло огнеупорен съд и покриваме с тестото. Отгоре разпределяме на малки парченца маслото.

Печем суфлето в умерена фурна на 180-200 градуса до готовност.

Вадим го и го заливаме с останалата половина от рома, подсладен с 1 ч.л. захар, поръсваме със спирта и веднага го подпалваме. Поднасяме пламтящо. Вместо ром може да ползваме коняк.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: