Апетитен пай с кайма
Ukusna pita sa mlevenim mesom
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Апетитен пай с кайма

Апетитен пай с кайма

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2172k1
Апетитен пай с кайма
Снимка: Ваня Величкова
1 / 2
09/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Готови ли сте да се справите с поредното кулинарно предизвикателство?"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 бр.
  • телешка кайма - 500 г
  • свинска кайма - 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 бр.
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • горчица - 1 с.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • салвия - 1/4 ч.л.
  • За тестото
  • брашно - 140 г
  • вода - 4 с.л.
  • масло - 110 г
  • сол - щипка
  • захар - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете, като си направите тестото за пая. Смесете заедно брашното, солта и захарта. Добавете маслото и замесете ронливо тесто. Когато консистенцията стане ронлива добавете водата и замесете меко, но не лепкаво тесто. Завийте готовото тесто с фолио и оставете в хладилник.

Загрейте фурната на 220 градуса. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Поставете картофите в тенджера и сипете вода колкото да ги покрие. Варете около 5 минути или докато омекнат. Отцедете водата и намачкайте на пюре.

Отделно задушете лука и чесъна. Когато омекнат добавете двата вида кайма и подправете на вкус. Когато каймата стане ронлива добавете горчицата. Махнете от огъня и прибавете картофеното пюре. Разбъркайте докато се смесят хубаво.

От готовото тесто разточете две еднакви по големина кори. В намазнена тава сложете едната кора, като повдигнете за да покрие стените на тавата. Изсипете готовата смес и разстелете равномерно плънката.

Покрийте с втората кора и запечатайте хубаво, за да не излиза плънка. Направете няколко напречни разреза. Печете около 20 минути до получаване на златен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка: