Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Нахут с наденички и леща

Нахут с наденички и леща

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Нахут с наденички и леща2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5
"Страхотна комбинация, която семейството ви ще хареса"

Необходими Продукти

  • нахут - 1 ч.ч.
  • леща - 1 ч.ч
  • колбас - 10 броя винервурст
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута от предната вечер във вода, на следващия ден го отцедете и обелете. Нарежете лука и морковите и ги запържете в мазнина в тенджера. Щом омекнат прибавете целите наденички.

Бъркайте за минута-две и долейте гореща вода в тенджерата. Сипете лещата и нахута и похлупете. Оставете да къкри, докато лещата уври.

Към края прибавете сол, чубрица, къри и куркума.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка: