Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Леща яхния с гъби и наденички

Леща яхния с гъби и наденички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Леща яхния с гъби и наденички
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Гледаш го - просто яхния, а е толкова вкусна и ароматна"

Необходими Продукти

  • леща - 250 г
  • наденички - 2 бр. пресни
  • гъби - 150 г по ваш избор
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • дафинов лист - 1 бр.
  • майорана - 1 щипка прясна или чубрица
  • магданоз - 1 щипка
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитата леща се слага в подходящ съд, покрива се с вода, кипва се и се вари за няколко минути.

След това водата се излива и лещата се залива отново със студена вода и се добавят ситно нарязаните моркови, лук и целина.

Добавя се дафиновият лист и 1 с.л. сол. Кипва се и се вари 30 минути на тих огън.

Междувременно в по-плитка тенджера се слага 1 к.ч. зехтин. Мазнината се загрява и в нея се запържват леко от всички страни наденичките.

Добавят се гъбите, маойраната и магданоза. Продуктите се прехвърлят при лещата и яхнията се готви още около 20 минути на тих огън.

Леща яхнията с гъби и наденички е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: