Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешка яхния с джоджен

Пилешка яхния с джоджен

Пилешка яхния с джоджен
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ароматна яхния с пилешко, чийто вкус деликатно се подчертава от джоджена!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • лук - 3 глави
  • червен пипер
  • сол
  • домати - 3 - 4 с.л. от консерва
  • магданоз - 2 - 3 клонки
  • джоджен - 4 - 5 клонки
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо предварително и ако желаете го обезкостете. Загрейте олиото, добавете обеления и нарязан лук на ситно.

Задушете го докато омекне. Прибавете червения пипер и доматите от консерва. Разбъркайте и гответе около 5 минути.

Добавете пилешкото месо и налейте 2 1/2 ч.ч. топла вода. Овкусете със сол и оставете ястието да къкри на тих огън.

Когато яхнията остане на мазнина и водата поизври, добавете брашното при непрекъснато бъркане, предварително разтворено в малко вода. Гответе още 4-5 минути.

Добавете ситно нарязания джоджен.

Пилешката яхния с джоджен е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Свежите подправки дават хубав аромат на ястието.
13.04.2016 20:47
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
много вкусна манджичка ,а с пресен джоджен още по апетитно
13.04.2016 18:45
1