Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Балканска тортиля

Балканска тортиля

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Балканска тортиля2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Единственият начин тортилята да стане още по-вкусна, е да я побългарим"

Необходими Продукти

  • картофи - 300 г
  • моркови - 80 г
  • зелен лук - 4 стръка
  • чесън - 2 стръка пресен
  • копър - 1 с.л., наситнен
  • магданоз - 1 с.л., наситнен
  • чушки - 2 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • самардала - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • лют пипер - 1/2 к.л., на люспи
  • кимион - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 щипка
  • риган - 1 щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите и морковите, охлаждаме ги, белим и ги настъргваме.

Прибавяме чесъна и лука нарязани на ситно, наситнените копър и магданоз и сухите подправки, разбъркваме и опитваме на вкус, ако има нужда добавяме още. Добавяме яйцата и отнова омесваме добре.

В тиган сгорещяваме олиото и поставяме сместа, като внимателно я заглаждаме и притискаме към дъното.

Отгоре подреждаме нарязаните чушки и пържим 10-15 минути на среден огън.

С помощта на чиния или дъска обръщаме тортилята и я изпържваме и от другата страна за още 7-10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: