Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Рулца от тиквички на сарми

Рулца от тиквички на сарми

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Рулца от тиквички на сарми
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
16/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр., средни
  • кайма - 300 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • За соса
  • вода - 400 мл гореща
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л. или масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени тиквички режем на мандолина или на дълги резени с дебелина около 2 мм.

Печем ги на силно загрята скара или грил тиган, така че да се отбележат резките. Охлаждаме.

В дълбок съд слагаме каймата, ситно нарязания лук, солта, черния пипер, кимиона и леко подварения ориз, разбъркваме.

Резените тиквички пълним с по 1 с.л. от пълнежа и завиваме на руло. Подреждаме рулата изправени едно да друго в съд с високи стени.

Разбъркваме доматеното пюре, водата и олиото и поливаме върху сармичките.

Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса, докато течноста заври, намаляваме на 100 градуса и печем за още 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: