Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Стар фасул с маслини и маруля

Стар фасул с маслини и маруля

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528512331k2
Стар фасул с маслини и маруля
Снимка: Valentina Psaltirova
1 / 2
16/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • фасул - 1 купа
  • маруля - 5 - 6 листа
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • маслини - 10 - ина
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът е накиснат от вечерта. Слага се в тенджера да ври с малко вода, която после се изхвърля.

Добавя се нова вода. Това се прави с цел да се премахнат газовете, на които е богат фасулът.

Когато е към сваряване, му се добавя марулята, солта, джодженът и маслините.

В тиган се запържва лукът, добавя се червеният пипер и с черпак се сипва от манджата. Къкри 10-15 минути и се връща в тенджерата на изключен котлон.

Много добре се съчетава със салата от марули.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#163909
Потребител#163909
Разнообразяването на рецептата стар фасул е полезно, за да не омръзва.
27.04.2016 12:01