Паниран стар фасул

Yana G.Yana G.
Готвач
1786532457603
Паниран стар фасул
Снимка: Shteriu Djarov
1 / 2
03/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Страхотно месе, грехота ще е да не го поднесете със студена биричка или пенливо домашно винце"

Необходими Продукти

  • стар фасул - 500 г
  • сол
  • За панировката
  • яйце - 1
  • бира - 1 ч.ч.
  • брашно
  • олио - за пържене
  • лимон - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме стария фасул до омекване, но трябва внимателно да следим да не се развари. Преди да се е сварил, сваляме от котлона и го посоляваме.

Отделяме жълтъка от белтъка на яйцето. Белтъкът се разбива с помощта на миксер на твърд сняг.

Жълтъкът се разбърква заедно с бирата, щипка сол и брашно, колкото поеме за гъста каша. След това смесваме с разбитият белтък.

Всяко зърно от фасула се овалва в получената смес и се пържи в загрята мазнина.

Гарнираме с резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: