Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Крем с еспресо и ром

Крем с еспресо и ром

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Крем с еспресо и ром
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Доказано е, че пиенето на ром дори и рано сутрин, не ви прави алкохолик, а пират"

Необходими Продукти

  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 2 с.л. за белтъците
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 220 г за яйцата
  • еспресо - 200 мл
  • желатин - 1 с.л.
  • вода - 4 с.л. за желатина
  • ром - 60 мл.
  • сметана - 220 мл подсладена, за разбиване
  • бадеми - обелени, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте яйцата със захарта на водна баня. Бъркайте непрекъснато, докато захарта се разтопи и яйчената смес се сгъсти. Отстранете от огъня.

Предварително накиснете желатина във водата и оставете да набъбне за 5 мин. Затоплете еспресото и прибавете набъбналия желатин.

След като се разтопи, прибавете кафеената течност към разбитите със захар яйца. Оставете сместа да изстине напълно.

Междувременно разбийте белтъците със захарта до меки връхчета. Разбийте сметаната. Към охладената вече смес от яйца и кафе прибавете рома, разбитите белтъци и разбитата сметана.

Сипете крема в чашки или купички по избор и го оставете да стегне в хладилника за няколко часа.

Украсете муса с обелени бадеми и сервирайте.

Кремът с еспресо и ром е много вкусен.

Рецептата е адаптирана от сп. Меню

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: