Начин на приготвяне
Разбъркайте яйцата със захарта на водна баня. Бъркайте непрекъснато, докато захарта се разтопи и яйчената смес се сгъсти. Отстранете от огъня.
Предварително накиснете желатина във водата и оставете да набъбне за 5 мин. Затоплете еспресото и прибавете набъбналия желатин.
След като се разтопи, прибавете кафеената течност към разбитите със захар яйца. Оставете сместа да изстине напълно.
Междувременно разбийте белтъците със захарта до меки връхчета. Разбийте сметаната. Към охладената вече смес от яйца и кафе прибавете рома, разбитите белтъци и разбитата сметана.
Сипете крема в чашки или купички по избор и го оставете да стегне в хладилника за няколко часа.
Украсете муса с обелени бадеми и сервирайте.
Кремът с еспресо и ром е много вкусен.
Рецептата е адаптирана от сп. Меню