Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Тирамису»Торта Тирамису за 30 минути

Торта Тирамису за 30 минути

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Торта Тирамису за 30 минути
Снимка: Сия Рибагина
2 / 8с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Една експресна и изпитана рецепта за торта Тирамису. Все пак имайте предвид, че трябва да оставите тортата за няколко часа в хладилник, както и че не бива да я хапвате без нас"

Необходими Продукти

  • бишкоти - около 300 г
  • еспресо - 200 мл силно кафе
  • амарето - 50 мл
  • маскарпоне - 500 г
  • жълтъци - 5 бр.
  • белтъци - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч и 2 с.л
  • ванилия - 2 пакетчета
  • сладкарска - 500 мл течна сметана
  • сол - 1 щипка
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кафето, сложете го в широка купа и към него прибавете Амарето, разбъркайте.

Сложете на котлона тенджерка с вода, оставете да кипне и върху нея поставете стъклена купа, която не трябва да опира във водата. Сложете в купата жълтъците, ванилия и захарта и с тел разбивайте в продължение на 10 минути до получаване на кремообразна смес. Махнете от котлона, оставете да се охлади.

Разбийте белтъците със щипка сол, като по време на разбиването добавите постепенно две супени лъжици захар до получаване на твърд сняг.

Прехвърлете ги в купа и измийте купата на миксера, подсушете и сложете течната сметана, включете миксера на силни обороти и разбийте сметаната до кремообразно.

Към охладения жълтъчен крем добавете маскарпонето и внимателно с дървена шпатула разбъркайте, поставете и сметаната, отново в една посока бъркайте до пълното ѝ поемане. Накрая добавете на части и разбитите белтъци, като отново внимателно бъркате, като захванете сместа от средата на купата и бъркате към стените ѝ, трябва да получите въздушен пухкав крем.

Започнете реденето на тортата, като вземете правоъгълна тавичка и в нея наредите ред бишкоти, които предварително потапяте в кафето, отгоре ги покривате с част от крема, следват пак бишкоти, напоени с кафе и пак крем и така до края, като завършите само с крем.

Вземете ситна цедка и сложете какаото - около 2 с.л.

Поръсете с него по цялата повърхност на вашето тирамису и оставете в хладилник да се охлади и стегне няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
40
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#192059
Потребител#192059
В оригиналната рецепта няма сметана и амарето!
19.09.2017 19:12
6
Елвира
Елвира
А може ли без амарето?
17.03.2017 15:05
3
1
Покажи всички подкоментари
Кристина Черникова
Кристина Черникова
Това е един от любимите ми десерти
16.04.2016 17:01
6