Кекс-торта с шоколадов крем и стафиди

16/04/2016
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaГотвач33573402
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 445
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, добавят се олиото, киселото мляко с разтворената в него сода и пресятото брашно с бакпулвера.

Сипва се в намаслена и набрашнена кексова форма и се пече на 180 градуса до суха клечка. Кремът се приготвя, като стафидите се накисват в алкохола и топлата вода, оставят се за престоят 10-15 минути.

Шоколадът се разтопява заедно с маслото на водна баня, добавят се отцедените стафиди и се разбърква хубаво.

Охладеният кекс се разрязва хоризонтално на две части.

Долната част се намазва с крема, захлупва се с горната част и се покрива с останалия крем.

Забележка: Мерителната чаша е с обем 250 млподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар