Начин на приготвяне
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.
В три отделни купи се поставя сметаната, белтъците и в трета - жълтъците. Захарта също се разпределя равномерно по купите и продуктите.
Сметаната се разбива с миксер на сняг, също и белтъците, а жълтъците - до побеляване.
Портокаловият сок се затопля, за да се редуцира, и след като се охлади, се прибавя и ромът.
В купа с шпатула много внимателно се смесват жълтъците и сметаната и след това се добавят и белтъците. Разбърква се до еднородност на сместа, ванилия, сок от портокал, ром, начуканите бадеми, сладкото от плодове.
Дъното на кейкова форма с диаметър около 23 см се покрива със свежо фолио, но така че да обхване ръбчетата добре, също и стените ѝ. Изсипва се кремът и се поставя във фризер за 24 часа.
При сервиране нуга сладоледът се обръща кейковата форма в подходяща дълга чиния за сервиране.
Може да се покрие с обелени, леко запечени и счукани лешници.
Сладоледената Нуга е готова.
Забележка: Яйцата в този прекрасен на вкус десерт и истински сладолед са сурови.
Купувам само такива от големи вериги и въпреки това преди употреба добре ги измивам с препарати.
Източник: Вкусно с Йоли
Коментари
Да, тази рецепта е за сладолед без машина. Изключително вкусен десерт, много лесно се прави и най-важното резултата е безпогрешен. Тези дни ще пусна и една рецепта за сладоледово сорбе, също така лесно и много вкусно. Нямам снимки в момента и затова още не съм я публикувала.