Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско бон филе с печурки и Марсала

Свинско бон филе с печурки и Марсала

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Свинско бон филе с печурки и Марсала3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Свинско с печурки и Марсала - класическа комбинация, която ще остави всички на трапезата безкрайно доволни"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г бон филе (или обезкостени пържоли без мазнина)
  • печурки - 2 ч.ч. гъби
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • сол
  • чесън - 2 щипки на прах
  • риган - 2 щипки
  • зехтин - 50 мл
  • масло - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилиди пресован
  • вино - 1 ч.ч. Марсала
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ястието го приготвям в чугунена тенджера или такава, но с дебело дъно.

Смесват се брашното, сол, чесън на прах, риган в купа. Свинските филета се овалват в сместа.

Загрява се зехтинът и маслото и се изпържва месото за около 3 до 4 минути на страна. В същата мазнина се добавят гъбите на филийки, пресованият чесън.

Оставя се да покъкри няколко минути и се добавя виното Марсала. Покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън до пълното омекване. Разбърква се периодично.

Свинското бон филе с печурки и Марсала е готово.

Източник: Вкусно с Йоли

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Интересна рецепта,ползвала съм Марсала за десерти,но с месо не съм опитвала,за съжаление скоро и не съм срещала виното в магазините,преди време го купувах за 14лв от един хипермаркет но вече го няма,решена съм да потърся и да пробвам
18.04.2016 15:03
1
1
Покажи всички подкоментари