Зелка Роза

19/04/2016
Мария Георгиева
отМария ГеоргиеваЧирак5310053
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо739
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката, като за целта се загрява олио и в него се задушават празът. Щом поомекне добавете зеленчуковия микс. Разбъркайте и добавете ориза, доматите и подправките.

Залейте всичко с около 4 ч.ч. топла вода и гответе, докато оризът попие водата. Оставете плънката да поизстине. Поставете зелката е тава с кочана надолу и внимателно разтворете листата, за да не се скъсат.

Във всяко едно листо сложете по около 2-3 с.л. от плънката и завийте на сарма. Така продължете до средата на зелката, къдетo вече листата стават по-малки. Разтворете 4 листа, които се оставят да висят върху готовите сарми, а средата отрежете.

Поставете едно листо върху отрязания кочан, изсипете и последната плънка и завийте на сармичка с висящите листа. Около зелката излейте 4 ч.ч. вода, овкусете със сол, универсална подправка и олиото.

Залейте сармите с още малко олио, покрийте с фолио и печете в силна фурна за 20-тина минути, след това намалете на 200 градуса и печете още час. Махнете фолиото, намажете сармите с четка с червен пипер и олио и допечете за 10 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар