Торта Наполеонка

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Торта Наполеонка
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
19/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Нашата кулинарка Сия Рибагина, сподели специално за вас тази супер рецепта за Торта Наполеонка! Вадете черпаците и да действаме !"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете бутер тестото и с помощта на дъното на дъното на тортена форма очертайте и отрежете 4 бр. кръгли блата.

Сложете всеки един от тях върху хартия за печене, надупчете ги леко с вилица, за да не се надигнат, и пъхнете в загрята фурна на 200 градуса да се изпекат до златисто.

Изрезките съберете и изпечете и тях, ще ги използвате за декорация. Изпечените блатове оставете да се охладят. Направете крема. В тенджера сипете половината мляко със захарта и маслото и поставете на котлона да кипне.

Останалото мляко смесете с брашното и разбитите яйца, като разбъркайте до гладка смес. Когато млякото заври започнете да наливате към него от яйчената смес на тънка струя и едновременно с това разбърквате с тел енергично. Варете крема до пълното му сгъстяване.

Подредете в кръгла тортена форма като на дъното и поставите един от блатовете, сипете от крема, приравнете и сложете другия блат, пак крем и така до края. Завършете тортата с крем. Оставете в хладилник да се охлади за няколко часа.

Когато кремът се е стегнал махнете ринга на формата, натрошете заделените изрезки и покрийте тортата с тях отгоре и отстрани.

Украсете по желание с произволни фигурки от карамел, които може да направите, като карамелизирате захар и още докато е гореща сипвате върху хартия за печене в произволни форми, оставяте да се охлади и отлепвате от хартията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: