Рибена супа със сьомга

Рибена супа със сьомга
Снимка: Нели Желязкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сьомга - 300 г изрезки
  • зелен лук - 3 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. прясна
  • картофи - 1 - 2 бр. нарязани на ситно
  • прясно мляко - 50 г
  • зехтин - 2 - 3 супени лъжици
  • подправки - девесил, сол, риган, куркума, черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме лука, морковите и чушката в зехтина. Добавя се малко вода/ не обичам да пържа всичко, а да задушавам/.

Добавяме подправките и картофите на кубчета. Прибавяме бульона от сварената преди това за кратко риба.

Докато обезкостяваме рибата, оставяме супата да ври.

След това слагаме по възможност по-наедро обезкостените парчета и след 5 минутки застройваме с предварително затоплено прясно мляко.

Преди сервиране добавяме магданоз.

Бележка: Изрезките от сьомга се продават в магазините за риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: