Начин на приготвяне
Основната риба тук е шаранът (или сомът), но може да прибавим и друга, дребна риба. Почистваме шарана от люспите, отрязваме главата и перките. Обелваме кожата и обезкостяваме.
Нарязваме филетата на парчета и ако са останали костици, отстраняваме и тях. Посоляваме леко и прибираме в хладилника. Слагаме в тенджерата главата, кожата, перките и дребната риба.
Наливаме вода и поставяме да се вари. Прибавяме почистения и нарязан лук, доматите, картофа и зелените чушки. Слагаме червения пипер, солта и подправките.
Щом водата заври, намаляваме огъня и варим час и половина-два. После прецеждаме бульона през голяма цедка. Връщаме бульона на огъня, и щом заври, пускаме в него парченцата филе. Варим 20 минути.