Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибена чорба от сьомга и печени зеленчуци

Рибена чорба от сьомга и печени зеленчуци

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Рибена чорба от сьомга и печени зеленчуци
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
28/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Ето на това му се казва мераклийска рибена чорба - да ви е сладко, приятели"

Необходими Продукти

  • сьомга - 1 кг (глава и рагу)
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр. (1 зелена и 1 червена)
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 3 стръка
  • домати - 1 - 2 бр.
  • червен пипер - 1 равна ч.л.
  • магданоз - няколко стръка
  • мазнина - общо 40 г олио и масло
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагам рибата в леко подсолена вода да се свари. Бульона прецеждам. Изчиствам добре рибното месо от костите и отделям настрана.

Подготвям зеленчуците - обелвам лука и морковите. Във фурна или на грил изпичам лука, чушките и морковите.

Лука и морковите нарязвам на кубчета. Обелвам чушките и също ги накълцвам. Картофите обелвам и нарязвам на кубчета. Целината измивам и нарязвам на тънки ивички.

В тенджера с комбинираната мазнина (масло и олио), запържвам червения пипер, слагам рибения бульон, картофите, целината и когато са полуготови прибавям печените зеленчуци и обелените и нарязани на ситно кубче домати. Овкусявам със сол и черен пипер.

Когато зеленчуците са сварени добавям изчистеното месо от сьомгата.

Сервирам рибена чорба гореща с накълцан магданоз, по желание девесил и прясно изцеден лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: