Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Манастирска рибена супа

Манастирска рибена супа

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Манастирска рибена супа1 / 2
22/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6
"Пикантна, ароматна и с богат вкус - тази манастирска чорба се сервира студена и се хапва с много апетит"

Необходими Продукти

  • мерлуза - 500 г
  • олио - 50 мл
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • домати - 200 г
  • чушки - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • люти чушки - 3 бр.
  • мащерка - 1 щипка
  • картофи - 300 г
  • маслини - 5 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от кожата и костите, нарязва се на кубчета и се осолява. Рибните остатъци се кипват във вода, след което рибният бульон се прецежда.

В него се добавят ситно нарязаният лук и олиото, морковите и картофите, нарязани на кубчета, почистените от дръжките люти чушки, нарязаните пиперки и домати. Всичко ври до омекване и тогава се прибавя рибата.

Накрая се добавят мащерката и маслините, на които са извадени костилките и са нарязани на четвъртинки. Чорбата се сервира студена, поръсена със ситно нарязан магданоз и черен пипер и гарнирана с парченца лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
33
20
10
Дай твоята оценка: