Начин на приготвяне
В тенджера сваряваме пилешкото месо. Щом е готово, го вадим в чиния и го оставяме да изстине.
През това време изсипваме олиото в леко дълбок тиган или тенджерка. Щом се нагорещи, започваме да добавяме брашното, като не спираме да бъркаме.
Щом се сгъсти, което е неизбежно, започваме да добавяме от водата, бульона от месото. Сипваме, докато се поразреди кашата, като не спираме да бъркаме.
Оставяме я да покипи, за около 5-10 минути, след което добавяме солта, предварително настъргания чесън и накъсаното на дребно пилешко месо и разбъркваме хубаво.
Препоръчително е кашата да се яде, докато е топла.
Бялата каша с бяло пилешко месо е много вкусна.
Коментари