Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Фрикасе»Фрикасе (каша) с бяло месо

Фрикасе (каша) с бяло месо

СтефанияСтефания
Новак
12289
Фрикасе (каша) с бяло месо1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Класика, истинска класика, която хапваме с удоволствие всеки път, когато някой ни я приготви ето по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пилешки гърди + тръбни пилешки кокали (за бульона)
  • масло - 50 г
  • брашно - 4 лъжици
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варим бялото месо с кокалите (става по-вкусно с тях, но може и без, може да варите цяло пиле и да ползвате само бялото месо, а другото да го сготвите на супа).

Водата трябва да е малко, за да стане концентриран бульонът. Най-добре добавете и солта при варенето.

Вадите месото и го накъсвате или нарежете на ситно. Добавяте на тънка струя загрятото мляко (за да не се пресече).

Разтопявате маслото и запържвате брашното в него за 3-5 мин.

Добавяте по малко от бульона и бъркате непрекъснато, за да не стане на валки (топчета), докато стане на гъста каша. После го връщате в тенджерата при останалия бульон и месото.

Ако стане много рядка, разтопете още масло, запържете още брашно и повторете процедурата.

Може да добавите и черен пипер към фрикасето.

Фрикасето (каша) с бяло месо е готово.

Ако рецептата ти допада, опитай и другите ни рецепти за пилешка каша, вкусно пиле фрикасе или класическото фрикасе с пилешко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

алекс
алекс
фрикасето има жълтъци лимон индийско орехче....това нито е фрикасе нито е каша...
31.10.2015 13:23
2
2
jana
jana
Рецептата е за пиле с каша.За да е фрикасе се слага задължително жълтък и лимон.
24.03.2015 10:07
4
копривка
копривка
Слага се сок от лимон,счукан чесън и черен пипер.
15.02.2015 04:25
3
2
95780
95780
Фрикасе не означава каша! Разликата е , че при Фрикасето има жълтъци , прясно мляко и лимонов сок - неща които не прочетох никъде в рецептата ! А кашата си е каша - брашно и бульон ! Вслучая сте направили каша разредена с мляко и сгъстена с брашно ! РАЗЛИКАТА Е ОТ ТУК ДО ЛУНАТА
14.02.2015 18:24
5
manolo
manolo
А лимона къде в?
11.02.2015 19:27
3