Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Каши»Бяла каша с бяло пилешко месо

Бяла каша с бяло пилешко месо

Валентин МирановВалентин Миранов
Помощник Готвач
44245284101
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Това е вкусната пилешка каша, с която сме отраснали, а сега приготвяме за нашите деца"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г бяло
  • брашно - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сваряваме пилешкото месо. Щом е готово, го вадим в чиния и го оставяме да изстине.

През това време изсипваме олиото в леко дълбок тиган или тенджерка. Щом се нагорещи, започваме да добавяме брашното, като не спираме да бъркаме.

Щом се сгъсти, което е неизбежно, започваме да добавяме от водата, бульона от месото. Сипваме, докато се поразреди кашата, като не спираме да бъркаме.

Оставяме я да покипи, за около 5-10 минути, след което добавяме солта, предварително настъргания чесън и накъсаното на дребно пилешко месо и разбъркваме хубаво.

Препоръчително е кашата да се яде, докато е топла.

Бялата каша с бяло пилешко месо е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: