Пресни картофки с масло

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
203
1k
298
558
4
21/04/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 996
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печени Картофи

Начин на приготвяне

Картофите се почистват от ципата и ако са едри, се срязват на 4. Слагат се в тава им се добавят сол и черен пипер.

Разбъркват се хубаво да се разнесaт подправките. Маслото се реже на филийки и се слага върху картофите, а в тавата се налива около половин чаша вода.

Пекат се в леко загрята фурна, докато омекнат и придобият лек загар. По време на печенето се разбъркват на около 7- 8 мин.

Когато са готови, се сипват в чиния и докато са още топли, се поръсват с настърган кашкавал.

Овална керамична тава за ценители-9%
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Много са вкусни,понякога им слагам малко пресен копър,също стават хубави
0
0
Биляна Владова
и аз слагам, но сега нямах
0
0