Начин на приготвяне
Пресните картофи се почистват, като се слагат в голяма тенджера с шепа едра морска сол, захлупват се с капака и се тръскат силно. След това се измиват и отцеждат.
Спокойно може да се сготвят и небелени, стига да са съвсем пресни. Слагат в тенджера под налягане, където маслото и олиото вече са нагряти. Прибавя се нарязаният чесън, солта и около 150 мл вода.
Щом тенджерата започне да съска, огънят се намалява на тих и картофите се задушават около 30-40 минути.
Дали са готови, ще познаете по миризмата на леко загоряло картофче. Д
Задушените картофи се дръпват от огъня, но не се отхлупват веднага, а след десетина минути. Тогава няма да са залепнали за дъното.
Изваждат се, наръсват се със ситно нарязания копър и...се изяждат.
Пресните картофки задушени са много вкусни.
Коментари