Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофи соте»Пресни картофки задушени в масло и чесън

Пресни картофки задушени в масло и чесън

Пресни картофки задушени в масло и чесън
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Пресните картофки, задушени в масло и чесън, са много вкусни - страхотна гарнитура за вашите любими меса и риби"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г пресни
  • краве масло - 70 г
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 1 к.л.
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пресните картофи и ги нарежете на кубчета.

Сложете ги в голяма тенджера с вода заедно с малко масло и сол.

Задушете ги на умерена температура под затворен капак.

След около 20 минути махнете капака и поръсете задушените картофи със счукан чесън и червен пипер.

Раздрусайте ги добре и ги оставете още около 5 минути така да се задушават.

По желание след това ги поръсете с нарязан на ситно копър.

Пресните картофки, задушени в масло и чесън, са много вкусни - страхотна гарнитура за вашите любими меса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: