Начин на приготвяне
Начуквате шницелите, като ги слагате в найлоново пликче, за да не цапате кухнята и дрехите си. След като сте ги начукали внимателно, ги подреждате в подходящ съд, за да можете да ги залеете със следната марината: зехтин, мед, черен, червен пипер, суха чубрица, чесън накълцан на ситно, мащерка, соев сос.
Разбърквате всички продукти, за да се получи еднородна смес и намазвате шницелите. След като сте ги намазали го оставяте за 2 часа в хладилника, да поемат аромата на подправките.
Докато чакате шницелите да се мариноват, можете да подготвите картофките. Измивате ги добре и почиствате, ако някъде се наложи с нож или белачка. Нарязвате ги във формата, която ви харесва и ги слагате в тавичката, която сте приготвили за печене.
Добавяте маслото, сол на вкус и нарязан на ситно чесън (може да използвате и сух) и разбърквате добре. Изсипвате водата и слагате в предварително загрята на макс фурна. Изпичате ги до приятен златист загар. Когато ги извадите от фурната, поръсвате с пресен ситно нарязан копър.
Шницелите ви вече са се мариновали, слагате няколко капки зехтин и ги слагате в тефлонов тиган за по 4-5 мин. на страна.
Приятен апетит!
Коментари