Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Мароканска супа с моркови и нахут

Мароканска супа с моркови и нахут

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Мароканска супа с моркови и нахут
Снимка: Анонимен
2 / 3
30/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-5
"Екзотичен вкус, който ще ви допадне"

Необходими Продукти

  • нахут - 400 г от консерва
  • моркови - 400 г от консерва или сварени
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • куркума - 2 щипки
  • бульон - 5 ч.ч. пилешки или зеленчуков
  • сол
  • черен пипер
  • кориандър - накълцан пресен, може и магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте чесъна и лука и ги запържете за няколко минути в зехтина. Добавете нарязаните или настъргани моркови, объркайте и подправете с къри и куркума.

Прибавете нахута и бульона. Изчакайте да заври, покрийте тенджерата с капак и оставете да къкри 10 минути.

Овкусете със сол и черен пипер, свалете от котлона и пасирайте. Поднесете Мароканската супа с моркови и нахут с накълцан кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
57
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Красимира Вълканова
Красимира Вълканова
Безкрайно,приятно изненадана от резултата...!С единствената разлика,че си позволих да добавя пресен джинджифил при варенето на нахута(в тенджера под налягане,разбира се).
Чудесен избор.Благодаря! :o)
26.12.2011 18:19
3