Вкусни пълнени питки

22/04/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф69496020365
"Питки изненада, пълнени с .... ами вижте рецептата тук "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 275
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо и го накъсайте или нарежете на парчета. Можете да използвате месото от бутчета, филе или от цяло пиле.

Почистете и нарежете лука и го запържете в зехтина, добавете нарязани червените чушки, разбъркайте и гответе няколко минути.

Накрая добавете почистени и нарязани гъби печурки, запържете за кратко и сипете виното.

Разбъркайте и гответе до изпаряване на течността, подправете на вкус и махнете от котлона.

В купа сложете пилешкото месо, сипете и сместа от тигана, добавете майонезата и разбъркайте всичко.

Вземете хлебчетата, отрежете горната им част като капаче и ги издълбайте. Махнете средата, като дъното трябва да остане цяло и ги намажете отвътре с лютеницата.

Сипете във всяко от приготвената плънка от месото и зеленчуците и настържете върху всяко кашкавал.

Наредете ги в тавичка, около тях сложете капачетата им и сложете във фурната да се запекат до златисто на кашкавала.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 07:41
имам изостанали питки тези дни и днес ще ги опитам с тази плънка :)
0
0
Гергана  Георгиева
Богата плънка,вкусно хлебче,разкошна рецепта.
1
0
Криси Черникова
Много вкусна идея! Сигурна съм, че каквато и плънка да се постави, стават страхотни.
0
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
22.04.2016 18:21
Така е,Криси,с плънката може да се импровизира,стават страхотно и с пилешко,свинско,та дори и само зеленчукови :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв