Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Домашна пица с моцарела, луканка и кашкавал

Домашна пица с моцарела, луканка и кашкавал

Домашна пица с моцарела, луканка и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тесто
  • суха мая - 7 г
  • вода - 300 г хладка
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 ч л
  • захар - 1 с л
  • брашно - 600 г
  • плънка
  • моцарела - 120 г
  • кашкавал - 100 г
  • луканка - 100 г
  • чубрица
  • босилек - щипка
  • доматена паста - 4 - 5 с.л. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме всички продукти и разбъркваме с дървена лъжица. Бърка се, докато стане топка тесто, сипва се на плота, поръсен с брашно, и месим около 5 минути на гладко тесто. Оставя се в намазана с олио купа, покрито с прозрачно фолио, за 1 час да втаса.

Втасалото тесто се разделя на колкото броя пици искате. Аз го разстилам в намаслена тава като тънък правоъгълен блат. Отгоре се намазва с доматена паста, поръсваме с чубрица и босилек.

Половината нареждам с луканката и моцарелата , а другата половина само с моцарела. Поръсваме с настърган кашкавал от двете страни. Печем в загрята фурна 170°C до готовност на блата.

Ако блатът не е изпечен, а кашкавалът е разтопен, може да покриете към края пицата с хартия за печене, докато блатът стане хрупкав.

Изважда се режем на парчета и сервираме с пресни зеленчуци.

Бързо и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: