Начин на приготвяне
В купа смесваме всички продукти и разбъркваме с дървена лъжица. Бърка се, докато стане топка тесто, сипва се на плота, поръсен с брашно, и месим около 5 минути на гладко тесто. Оставя се в намазана с олио купа, покрито с прозрачно фолио, за 1 час да втаса.
Втасалото тесто се разделя на колкото броя пици искате. Аз го разстилам в намаслена тава като тънък правоъгълен блат. Отгоре се намазва с доматена паста, поръсваме с чубрица и босилек.
Половината нареждам с луканката и моцарелата , а другата половина само с моцарела. Поръсваме с настърган кашкавал от двете страни. Печем в загрята фурна 170°C до готовност на блата.
Ако блатът не е изпечен, а кашкавалът е разтопен, може да покриете към края пицата с хартия за печене, докато блатът стане хрупкав.
Изважда се режем на парчета и сервираме с пресни зеленчуци.
Бързо и вкусно!