Начин на приготвяне
Всички продукти трябва да са със стайна температура, брашното да е пресято. Загасете содата в киселото мляко и изчакайте то да се надигне.
Разбийте яйцата със щипка сол, сложете млякото, малко олио и добавете брашно постепенно до получаване на средно гъсто тесто. Сложете лъжичка ром и разбъркайте отново.
Загрейте тиган на котлона, подмажете с масло и добавете черпак от сместа. Разлейте я с въртеливи движения на тигана така че да оформите равна палачинка, когато тестото изсъхне обърнете да се запече и от другата страна. По същия начин направете всички палачинки.
Пържете до златисто, всяка готова палачинка намажете със сладко от малини и навийте. Отгоре намажете с масло и ги хапнете с любим човек.
Коментари