Бърза баклава

Валентин МирановВалентин Миранов
Помощник Готвач
44
164
28
118
1
25/04/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 990
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата със захарта до побеляване, след което към тях прибавяме последователно канелата, счуканите орехи и накрая брашното, в което предварително сме поставили бакпулвера. Всичко разбъркваме добре до получаването на гладка смес.

В намаслена с масло тава нареждаме една върху друга половината от корите, без да ги нагъваме. Всяка кора намазваме с масло. Върху поставените в тавата кори изсипваме готовата смес, след което нареждаме по същия начин останалите кори и слагаме да печем баклавата в умерена фурна до зачервяваме.

Щом стане готова, изваждаме баклавата и я оставяме да изстине, след което я заливаме със захарен сироп и се оставя за няколко часа.

На сиропа: В тенджерка изсипваме водата и захарта, слагаме я на котлона, щом кипне и се разтопи захарта, махаме.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Диляна
Диляна
04.01.2020 17:19
Вкусна и лесна за приготвяне. Браво!
0
0