Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата със захарта до побеляване, след което към тях прибавяме последователно канелата, счуканите орехи и накрая брашното, в което предварително сме поставили бакпулвера. Всичко разбъркваме добре до получаването на гладка смес.
В намаслена с масло тава нареждаме една върху друга половината от корите, без да ги нагъваме. Всяка кора намазваме с масло. Върху поставените в тавата кори изсипваме готовата смес, след което нареждаме по същия начин останалите кори и слагаме да печем баклавата в умерена фурна до зачервяваме.
Щом стане готова, изваждаме баклавата и я оставяме да изстине, след което я заливаме със захарен сироп и се оставя за няколко часа.
На сиропа: В тенджерка изсипваме водата и захарта, слагаме я на котлона, щом кипне и се разтопи захарта, махаме.
Коментари