Пържен ориз не по китайски

Биляна ВладоваБиляна ВладоваИноватор1964162533
24/04/2016
"Втори път подчертаваме, че не е по китайски, а е по нашенски вкусен начин "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 300
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.

Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата.

Пържи се 2- 3 минути. Добавя и оризът и се запържва още 2-3 минути. След като се махне от котлона оризът се поръсва с черен пипер, ситно нарязан магданоз и черни маслини.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Много леко и вкусно ястие
2
0
Биляна Владова
също бързо е лесно
1
0
Валентин Миранов
Аз го правя със замразен микс!
1
0
Биляна Владова
и той е много подходящ
1
0