Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържен Ориз»Пържен ориз с яйце по китайски

Пържен ориз с яйце по китайски

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304921516721
09/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"И в китайски ресторант няма да ви приготвят толкова вкусен пържен ориз с яйце по китайски"

Необходими Продукти

  • ориз - 300 г
  • тиквички - 200 г
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • моркови - 1 бр.
  • люта чушка - 1 малка
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • гъби шийтаке - 7 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос - 4 с.л.
  • сусамово масло - 40 г
  • яйце - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза до готовност, отцедете от водата и сложете в хладилника, за да изстине .

Морковите и гъбите нарежете на тънки ивици, лютата чушка нарежете на много ситно, тиквичките - на средни кубчета, а лука и чесъна - на ситно. Джинджифилът се рендосва на ситно ренде.

Сипете в тигана сусамовото масло, чесън, джинджифил и нарязани чушки. Запържете за една минута.

Добавете морковите и запържете 1-2 минути още, след това добавете тиквичките и гъбите, запържваме за няколко минути още. Като са готови, добавете студения ориз и дръжте около 2 минути.

В купа сложете яйцето и соевия сос, разбийте и изсипете при ориза, бъркайки го. Премахнете от котлона и добавете зеления лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: