Начин на приготвяне
Шоколадът и маслото се разтапят на водна баня. През това време 5 балона се надуват - да не са много големи.
Когато шоколадът е готов, с лъжица се взема по малко и се слага на 5 петна върху табла с хартия за печене. Всеки балон се потапя до половината в шоколада и след това се поставя върху някое от шокопетната на таблата.
Когато са готови балоните, се слагат за около 2 часа да замръзнат.
През това време сметаната се разбива със захарта. Щом сметаната е готова, в нея се нарязват плодовете и се обърква хубаво.
Шоколадовите балони се изваждат и всеки балон се пука и отстранява, така вече се е образувала шококупичка, която се напълва със сметановата смес.
Вече пълните купички се слагат в хладилник за около 1 час.
Коментари