Начин на приготвяне
Сложете талиателите да се сварят в подсолена вода според указанието на опаковката.
Почистете гъбите и лука и ги нарежете на парчета.
В тиган сложете бекона, нарязан на парчета, и го поставете на котлона. Загрейте и оставете парчетата да се позапекат за няколко минути до златисто. Извадете ги в чиния с домакинска хартия, да се изцеди излишната мазнина.
В същия тиган сипете зехтина и сложете лука, разбъркайте и пържете до златисто, добавете и гъбите и отново разбъркайте. Гответе около 5 минути до готовност на гъбите и добавете отделения бекон. Разбъркайте, поръсете с черен пипер и махнете от котлона.
Сложете друг по дълбок тиган и направете соса. Сипете сметаната и загрейте, преди да заври, сложете е нея топеното сирене и настържете пармезана и сиренето чедър. Разбъркайте, оставете да клокне и гответе до полусгъстяване.
Изцедете талиателите и ги сложете в соса, добавете и запържените гъби с лука и чесъна и разбъркайте.
Махнете от котлона. Завършете пастата с няколко капки зехтин, настърган пармезан и щипка черен и лют пипер пипер по желание.