Начин на приготвяне
В купа сипете брашното, прибавете солта и бавно сипете водата, като бъркате през цялото време.
Когато прибавите цялата вода, започнете да месите тестото на ръка.
Разделете тестото на 3 еднакви топки. Аз приготвих от трите топки, три различни вида малки питки, затова ако правите само тези, умножете съставките за плънката по три.
Сложете топките в стреч фолио и оставете в хладилника за една нощ. Вземете топката, разточете я на набрашнена повърхност и я намажете с олио.
Разточете я с големината на чиния.
Набрашнете масата и разтеглете и разточете хубаво тестото, докато стане прозрачно. Разточвайте от средата към краищата.
Намажете тестото с олио.
В купа надробете фета сиренето, прибавете разбито яйце и разбъркайте.
Прибавете настъргания кашкавал, разбъркайте отново. Можете да посолите сместа, ако обичате по-солено.
Намажете плънката върху тестото и навийте на руло. Нарежете на малки парчета и навивайте като тестени охлювчета.
Наредете в тава с хартия за печене на дъното и печете на 200°C за 30 минути питки охлювчета с фета и кашкавал.