Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Банички-охлювчета с овче сирене

Банички-охлювчета с овче сирене

Банички-охлювчета с овче сирене
Снимка: Румяна Салалийска
1 / 3
08/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Няма проблем - ако не обичате овче сирене, веднага го заменете. Все така вкусни ще се получат тези банички-охлювчета"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 грама
  • белтъци - 2 броя
  • прясно мляко - 150 мл (топло)
  • суха мая - 5 грама
  • зехтин - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • овче сирене - 200 грама
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете топлото прясно мляко в дълбока купа. Добавете зехтина и захарта, маята и малко брашно, след което разбъркайте добре. Покрийте купата и я оставете на топло за 15-тина минути, за да шупне маята.

След това прибавете разбитите със солта белтъци и внимателно разбъркайте.

Пресейте брашното и го добавете на части към течните съставки. Постепенно замесете меко тесто.

Оформете на топка и я намажете с малко олио. След това покрийте с фолио и оставете да втаса - необходими са около 40 минути (или малко повече).

Премесете втасалото тесто с малко брашно и го разделете на топки с еднаква големина.

Всяка една топка разточете до получаването на тънка кора.

Поръсете натрошеното овче сирене върху корите и завийте всяка на рулце. Завийте на фитил и след това внимателно вържете на възелче.

Наредете охлювчетата в предварително намазнена тава. Разбийте жълтъка с малко прясно мляко и намажете баничките.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете баничките до готовност - около 15-20 минути.

Готовите банички-охлювчета напръскайте с малко вода и покрийте с кърпа, за да станат още по-вкусни и пухкави.

Баничките-охлювчета с овче сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: