Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Нахут с къри и наденички

Нахут с къри и наденички

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Нахут с къри и наденички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1-2
"Само на нас ли ни звучи неустоимо вкусно"

Необходими Продукти

  • нахут - около 220 - 250 г
  • домати - 1 голям, нарязан на ситно
  • наденички - 2 бр. - телешки
  • патладжани - 1 малък, нарязан на кубчета
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 1 малка глава, нарязана на ситно
  • чесън - 1 скилидка, настъргана
  • кимион - 1 ч.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л. по желание
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • къри - 1 и 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута от предната вечер във вода, след това го обелете и го сложете да се свари до омекване за около 45 минути.

Загрейте мазнината в дълбок тиган и запържете лука и чесъна. След няколко минути добавете патладжана и запържете и него.

Сипете кимиона, куркумата, кърито, кориандъра, червеният пипер и солта и разбъркайте докато подправките пуснат аромата си.

След това прибавете домата и наденичките. Бъркайте и след 4 минути прибавете нахута и водата. Оставете да се задушава под капак на слаб котлон за 10-тина минути.

Най-накрая добавете джинджифила, разбърква се и се сваля от огъня. Поднася се с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пламен Митев
Пламен Митев
Здравеи Милко,моляте обясними как се бели нахута.Иначе рецептата е много готина.Предварително Благодаря.
17.01.2013 09:28
Антоанета Петрова
Антоанета Петрова
Е, направи го и ме покани на обяд.
03.11.2011 14:36